functiewijziging.

  • appie

    Wij hebben in ons sociaal statuut staan dat na een reorganisatie iemand 1 lagere functie mag worden aangeboden,als er geen passende functie word gevonden.Nu komt het ook voor dat er medewerkers een veel lagere functie bekleden dan is afgesproken in het sociaal statuut.Echter deze medewerkers vervullen een lagere functie met de functieomschrijving die zij voor de reorganisatie bekleden.

    Dit wil men graag zo houden om te voorkomen datna een evt volgende reorganisatie men in een nog lagere functie geplaatst kan worden, zoals in het sociaal statuut staat omschreven ,mag een medewerker dit eisen.

  • Hen

    Een paar vragen ter verduidelijking:

    - een sociaal statuut is er om gevolgd te worden: wat is de reden geweest dat medewerkers (kennelijk) zonder meer geaccepteerd hebben dat er een lagere functie is aangenomen

    - zo'n sociaal statuut is met de vakbonden overeengekomen? –> in dat geval: hoe kijken die ernaar?

    - wat kan het nut zijn van een eis, als een vorige afspraak ook niet is nagekomen (dus: meer dan 1 functie lager)?

  • appie

    Afspraken worden of kunnen niet? worden nagekomen doordat er (zoals )HRM ,en de bedrijfsmanager,s zeggen dat er geen vacatures zijn die voor betreffende medewerkers als passend aangemerkt kunnen worden.

    Medewerkers nemen vaak( na geruime tijd) genoegen met de functie waarin ze nu werkzaam zijn doordat ook zij merken dat er geen vooruitgang geboekt word in het zoeken naar een passende functie/werkzaamheden.

    Voorbeeld een reintegratieconsulent is reeds 1.5 jaar bezig geweest middels gesprekkken op div niveau,s om een passende functie te bekleden.

    In deze periode van 1.5 jaar is hij werkzaam geweest in div werkzaamheden waarvan het laatste half jaar in het magazijn als alg medewerker.

    Betrokkene is dusdanig gesloopt dat hij het strijden moe is en om gezondheidsreden er voor kiest om het werk in het magazijn voort te zetten,om daarna als zijn gezondheid verbeterd is opnieuw te kijken naar de mogelijkheden.

  • Hen

    Wat staat er in het sociaal statuut over het aantekenen van bezwaar?

    Je hebt nog niet gereageerd over de rol van de vakbonden?

    M.b.t. een reintegratieconsulent: vechten heeft alleen zin, als je weet dat je gaat winnen. Als een werkgever niet anders wil, of kan (als er geen werk is, houdt het op), dan maak je geen kans.

    Slim dat betrokkene nu voor zichzelf gaat kiezen. Een idee om hem een loopbaanadviestraject te laten doen, zodat hij misschien ergens anders terecht kan? (Een reintegratieconsulent lijkt me dat soort problematiek toch vanuit het eigen beroep te zullen kennen.)