Ik geef u 1 tip:
Ga uit van de gedachten dat: een werknemer is arbeidsongeschikt (of ziek) indien hij /zij de bedongen arbeid als gevolg van een lichamelijke danwel geestelijke ongesteldheid niet ten uitvoer kan brengen.
Het bezoeken van arts, tandarts, fysio of wat iets meer zij, doet men naar goed beheer als er redenen toe zijn.
het bezoeken van een hulpverlener als bedoelt gebeurt niet voor de lol.
Het bezoeken van een hulpverlener kan ook uit voorzorg gebeuren ten gunste van de werkgever. Deze zelfde werkgever is ook ingeval van langdurige afwezigheid door ziekte gehouden het loon te betalen.
Dat men van een werknemer mag verwachen dat deze bezoeken ( voor zover mogelijk) in het begin of einde van de werkdag plaatsvinden lijkt mij redelijk. Echter het opnemen van vakantieuren of uren die op andere wijze zijn verkregen hier voor inleveren is kompleet belachelijk te noemen.
Als u als OR zou instemmen met dergelijke voorwaarden zal ook u worden afgerekend met een stijging van het ziekteverzuim. Ieder weldenkende collega zal tenminste 1 dag ziek thuis blijven en het is de werkgever die moet bewijzen of het verzuim legitiem was.
Vergelijk het met de wachtdagen regeling. Men denkt het verzuim terug te dringen door er een financiele prikkel op te zetten. Het resultaat is gemiddeld 1 dag langer verzuim dan nodig zou zijn geweest.
Gebruik ook maar eens de zoekfunctie op deze pagina over het zelfde onderwerp