Je kunt de verkiezingen afzeggen. Mail, mededeling, zelfs ter plekke een bordje ophangen: het gaat niet door.
Maar: dan ga je er al van uit dat er inderdaad iets fout is gegaan. Heb je dan ook geprobeerd uit te leggen waar de fout is ontstaan, en is het dan al zeker dat betrokkene art. 36 uit de WOR gaat toepassen?
Je kunt ook doen wat Henk al aangeeft:
- wel verkiezingen houden
- misschien staat er in het reglement dat er een klacht kan worden ingediend; misschien staat er ook bij, dat de OR die klacht dan gaat behandelen en beoordelen
- afhankelijk van de reactie van de OR: ja, het is foutgegaan, maar vind je dat we het opnieuw moeten doen enz. … , of: ja, het is foutgegaan, maar we gaan het nu niet meer veranderen, of: wij vinden dat het niet fout is gegaan en dus veranderen we niet, kan degene die bezwaar maakt:
a) berusten in wat de OR zegt
b) indien betrokkene niet berust: alsnog beroep doen op art. 36 vd WOR en via de kantonrechter zijn gelijk proberen te halen.
Ofwel: het gaat er m.i. om, of je iemand duidelijk kunt maken via argumenten, wat het effect van een eventuele fout is. Kun je dit niet, dan kan betrokkene (het is niet gezegd dat deze het zo hoog gaat opspelen) de kantonrechter inschakelen.