beoordelingssystematiek

  • stef

    Hallo,

    Volgende is het geval:

    Gemeentelijke overheid

    bij beoordelingsgesprek om in de uitlooprang te komen is afgesproken dat je een score van 2 goed en 3 voldoende moet hebben. Deze lijn wil de werkgever doortrekken als je eenmaal in je uitlooprang zit. Dus telkens om een periodiek hoger te komen, moet je 2 goed en 3 voldoende scoren.

    Zit je echter in je functionele schaal dan ga je per kalenderjaar automatisch een periodiek hoger tenzij je slecht/onvoldoende beoordeeld wordt.

    Dit is meten met 2 maten en de OR is van mening dat als je eenmaal in de uitlooprang zit, je ook automatisch een periodiek omhoog gaat.

    Is het standpunt van de OR juist?

  • Ronald

    Je zou het ook nog kunnen omdraaien in die systematiek…

    Gaat iemand die het maximum heeft bereikt van zijn uitloopschaal bij het niet halen van de door jouw geschetste criteria er vervolgens een periodiek op achteruit?

    Ronald.

  • Lida Venema

    Sjef,

    Misschien een domme vraag, maar….komt men via de functionele schaal ooit in de door jou genoemde uitloopschaal? Is dat de richting?

    Groet,

    Lida

  • stef

    Ja, tuurlijk.

    Functieschaal is verdeeld in periodieken. Als je in de hoogste periodiek zit, dan kom je in aanmerking voor de uitlooprang. Hiervoor moet je beoordeeld worden met een kwalificatie 2 x goed en 3 x voldoende (beoordeling op vijf competenties). Een hogere kwalificatie dan normaal, wat ook prima is. In principe stijgt iedere werknemer jaarlijks automatsch een periodiek erbij. Wat nu het punt van discussie is dat als je in de uitlooprang komt en dus 2 x goed en 3 voldoende, moet je dan ieder haar weer dezelfde score hebben om een periodiek erbij te krijgen of gaat dit “automatïsch”?

    Gr. Stef

  • Lida Venema

    Stef, dit is een vraag die IK niet kan beantwoorden, het antwoord ligt bij jullie Bestuurder. Wat is de juiste regeling en dan met name: wat zijn de (automatische) stappen als je in de uitloopschaal zit.

    Zelf denk ik dat er telkens weer 3 - 2 gescoord moet worden in die schaal om een stap te maken (soort prestatiebeloning?). Bovendien zal er toch ergens een plafond zijn? Je kan niet blijven uitlopen.

    Mocht dit alles een nieuwe regeling zijn, dan is het zaak om artikel 27 te benutten: beloning.

    Succes en groet,

    Lida