reorganisatie

  • Henk

    Weten jullie hoe de huidige reaktie van bonden is op Sociale Begeleidingsregelingen met een afvloeingsregeling voor mensen boven de 57,5 jaar. Wij krijhgenb de indruk van onze HR manager dat de bonden daar moeilijk over doen gezien de standpunten van het huidige kabinet t.o.v. mensen langer laten doorwerken.

  • Pauline P

    Ik weet dat er in onze organisatie (zorgsector) enkele mensen waren die via zo'n regeling af zouden vloeien. Een dergelijke regeling kon echter niet in het Sociaal Plan worden opgenomen, inderdaad omdat het indruist tegen de wettelijke regelingen. De bonden gingen dan ook niet akkoord met het Sociaal Plan zolang dit er in opgenomen was.

    Via een omweg is er voor in elk geval één persoon alsnog een regeling getroffen, maar dat viel buiten het Sociaal Plan.

  • Henk

    Vakbonden behartigen de belangen van hun leden in algemene zin. Een afvloeingdregeling voor +57,5 die niet goed aansluit op pensioenregelingen of daarbijhorende overbruggingsregelingen zullen ze niet zomaar klakkeloos accepteren. Zeker nu de WW-termijn is verkort betekent dit voor die groep vrijwel zeker dat ze terug zullen vallen tot bijstandsniveau als de afvloeing niet goed aansluit.

  • Irene

    Neem contact op met de bonden zou ik zeggen en leg hen de vraag voor.

    Irene